Грънчов: На Лаута се събраха само мъжкари

Спорт

06-12-2014, 12:36

Снимка:

ПФК Локо Пд

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зума знае кой ще е новият собственик в Локо

Узунов за нов спонсор на Локо: Сега е облачно, но и на нашата улица ще изгрее слънце

Наказаха двама от Локо плюс домакина на отбора

Карагарен: Качиш ли се на седмото небе, не искаш да слизаш

Ето как съдия отне победата на Локо срещу Черно море (ВИДЕО)

Заря и мощно „Айде, Локо” на мач в София (ВИДЕО)

Изненади в Локо, вижте групата за ЦСКА

Грънчов и Де Врийзе отпаднаха от Локо

Грънчов оздравя, ще играе срещу Литекс (СНИМКИ)

Ангел Грънчов си пожела победа над Левски за ЧРД

Влакче и какво ли още не! Вижте радостта в черно и бяло (ГАЛЕРИЯ)

Ето как Камбуров вкара на Марек (ВИДЕО)

Вижте правилно ли беше изгонен Йордан Господинов (ВИДЕО)

Уморените „смърфове” зарадваха Лаута (ГАЛЕРИЯ)

СНИМКИ: Ебола, парашути и много страсти на Лаута (феновете на Локо в дербито)

Любовта е черно-бяла (ГАЛЕРИЯ)

Кой ще спре възродения от Бащата отбор на Локо?

Шок и ужас за канарите! Локо удари здраво с 2 гола за 7 минути (СНИМКИ)

Бащата ни научи да се забавляваме, ние сме в отбора заради емблемата и заради себе си, а не за пари, твърди централният защитник на Локо

Бранителят на Локо Пд Ангел Грънчов напусна ЦСКА точно преди една година. Той не получаваше шансове за изява при Стойчо Младенов и реши да прекрати договора си през зимата по собствено желание. Грънчов се озова в Локо, където в момента е твърд титуляр.

Централният защитник даде интервю за Тема Спорт", в което говори за предстоящия двубой между двата отбора, проблемите в пловдивския клуб и разликите между Неделчо Матушев и сменилия го в Локо Христо Колев.

Ангеле, с какви чувства се връщаш на "Армията"? Имаш ли амбиция да докажеш на Стойчо Младенов, че е сбъркал, като не ти даваше повече шансове в ЦСКА?

- Не, амбицията ми няма да е по-различна от който и да е мач. Няма реваншизъм. Тръпката идва от това, че се изправяме срещу лидера в класирането и най-добър отбор в България. Това е голямо изпитание и възможност за всеки един от нас да докаже що за футболист е. Ще играя с удоволствие на "Армията", все пак това е стадионът, от който тръгнах за мъжкия футбол, любимото ми място. Нямаме някакви конкретно поставени цели за този двубой. Хвърляме се с всичка сила и каквото постигнем. СрещуЦСКА не можем да си правим сметки. От Локо обаче можете да очаквате открита и атакуваща игра. Това е нашият стил.

В последно време твоят отбор се намира в силна форма под ръководството на Христо Колев. С какво си обясняваш това израстване, какво промени новият треньор?

- Представянето ни е видимо по-добро при Колев, отколкото при Матушев. Постигнахме само позитивни резултати, като изключим загубата от Лудогорец в Разград, но дори и тогава показахме приятно лице и създадохме много положения. Начинът ни на игра и поведение на терена е да атакуваме, да се забавляваме и да изпитваме удоволствие от това, което правим. Ако играеш с напрежение и си стегнат, нещата не се получават. Христо Колев ни научи да се забавляваме на терена. Иска от нас да налагаме контрол върху топката, а оттам идват и головите положения. Очевидно изпълняваме добре указанията му, щом сме в силна форма. Основната промяна настъпи в тактическата ни настройка. При Матушев основно се защитавахме, а сега е точно обратното. И резултатите се подобриха значително.

През миналия сезон Локо Пловдив бе единственият отбор освен Лудогорец, който вкара гол на "Армията". Ще успеете ли да го постигнете и през настоящия шампионат?

- Защо не? С нашата атакуваща игра ще създадем няколко положения и смятам, че ще реализираме поне едно. При Христо Колев вкарваме винаги, като изключим двубоя с Лудогорец. Целта е да реализираме и срещу ЦСКА. Дано го постигнем.

Но в отбора има страшно много кадрови проблеми - извън сметките остават Камбуров, Наков, Филипов, Господинов, Сандански, Молдованов... До каква степен ще ви се отрази тяхната липса срещу ЦСКА?

- Всички те са основни играчи и логично синхронът ни ще бъде нарушен. Но аз смятам, че имаме достойни техни заместници и липсата им няма да бъде толкова значима. Всеки един ще се включи на пълни обороти срещу ЦСКА и ще опитаме да създадем проблеми на лидера.

Защо избра да останеш в Локо Пловдив през лятото?

- След края на сезона си тръгнах, но реших да се върна по настояване на Неделчо Матушев и новите собственици на клуба. Те ми казаха, че искат да продължа да играя за Локомотив и прецених, че това е добра възможност за мен да получа повече минути на терена. В действителност имах и други опции за продължение на кариерата. Но те не бяха толкова сигурни като Локо. Реших да се върна на "Лаута" и да помогна, доколкото мога. И мисля, че се получава.

Докога е договорът ти с клуба?

- До лятото на 2015 година.

А след това? В чужбина ли желаеш да продължиш кариерата си?

- За всеки футболист в България, особено младите, чужбина е цел. Всеки иска да се развива и да израства. Не правя изключение от правилото и ще се радвам да заиграя извън страната. Но първо искам да натрупам опит тук и след това ще помисля за преминаване в чужбина. Още не съм съвсем готов.

Доколко ти се отразяват финансовите проблеми на Локо?

-Трудно ни е на всички, това е ясно. Проблемите оказват известно влияние, но виждате, че Локо е уникален по свой начин клуб. На "Лаута" се събраха само мъжкари u успяваме успешно да загърбим всички проблеми и трудности. Надеждата умира последна. Независимо от ситуацията, вярваме, че нещата ще се подобрят. Надяваме се през пролетта да е по-спокойно. С представянето си на терена показваме своята вяра, че всичко в Локомотив ще се подреди, и клуба го очаква светло бъдеще.

Мартин Камбуров заяви след мача с Ботев, че сте получили по 700 лева през миналия месец, а премиите за победата над канарчетата са 200 лева. Как се играе при такива условия?

- Не за всеки мач имаме премии. Но нека повторя казаното от Камбуров - нашата цел в Локо не е да печелим пари, а да спасим клуба. В България много голямо значение се отдава на парите, но ние се стараем това да не е водещата ни мисъл. Ние сме в отбора заради емблемата и заради себе си. И се вижда, че не сме никак лош състав. В началото на сезона ни изкарваха слаби играчи, събрани от кол и въже, които не са се реализирали никъде. Но доказахме, че това не е така.

Следиш ли случващото се в ЦСКА? Какво е мнението ти за развитието на клуба?

- Следя всички родни отбори. Успехът на ЦСКА се дължи на сполучливата селекция. Както българите, така и чужденците са качествени играчи. Комуникацията вътре в отбора е добра и всичко това оказва позитивно влияние върху резултатите.

Кого от офанзивните играчи на ЦСКА намираш за най-опасен?

- Всички! Буш израсна много и е сериозен играч, към когото трябва да действаме с голямо внимание. Силва, фелипе, Соарес, Маркинъос също са много качествени футболисти, които винаги могат да изненадат с нестандартно отиграване. Никак няма да ни е лесно срещу ЦСКА, това е повече от ясно.

Може ли ЦСКА да се пребори с хегемона Лудогорец за титлата?

- Двата отбора са равностойни. Не виждам съществена разлика в класите и със сигурност първенството ще е много оспорвано до края. Надявам се ЦСКА да запази своето предимство и да стигне до титлата.

Остана ли горчивина от това, че напусна ЦСКА и не успя да се реализираш в първия си отбор?

- Да. Най-вече от начина, по който си тръгнах. Много хора могат да ме обвиняват за решението ми, но аз си знам какво ми е струвало то. Имах своите причини. Съжалявам, че не играя за родния си клуб, може и да съм допуснал грешка, като съм го напуснал, но нямаше как - трябва да се развивам. А в ЦСКА нямаше как да се случи.