На Никулден благотворителен търг в Балчик подкрепи болно момиче

На морската гара бе отслужен водосвет

На Никулден благотворителен търг в Балчик подкрепи 16-годишно момиче, болно от детска церебрална парализа, което се нуждае от инвалидна количка, съобщи БТА. Най-добрите местни готвачи приготвиха за празника рибни ястия и деликатеси.
На морската гара духовници отслужиха водосвет за благоденствието на Балчик и в морето да има много риба. Кметът на морския град Николай Ангелов честити празника на събралото се
множество с пожеланието свети Николай Мирликийски да закриля града, а хубавите дни да са повече от рибените люспи.
Местното сдружение на рибарите почерпи за празника с рибен курбан. Уловили сме чернокоп, сафрид, барбуна, попче, хек, бяла риба и пангасиус, каза председателят на браншовата организация Росен Димов.
Празничните прояви са част от проект на Местната инициативна рибарска група, който ползва ресурс от над 271 000 лева по оперативната програма "Рибарство". С инвестицията се
модернизира базата на народното читалище "Паисий Хилендарски", ще бъдат закупени нова озвучителна техника, светлинни ефекти, аудиовизуална апаратура, посочиха от общината. Културният институт ще бъде сцена на много прояви на рибарската общност.