Отменят бедственото положение в общините Гълъбово и Раднево

Това съобщи областният управител Георги Ранов в Казанлък

Ще издам заповед за отмяна на бедственото положение в общините Гълъбово и Раднево, обявено преди няколко дни. Това съобщи областният управител на Стара Загора Георги Ранов, който проведе среща с кмета на Казанлък - Галина Стоянова. „Мисля, че нещата започват да се нормализират“, каза той.

Областният управител Георги Ранов посети днес Казанлък заедно със своите заместници – Мариана Кръстева, в чийто ресор влиза община Казанлък, и Маноил Манев.
Георги Ранов подчерта, че е предприел посещения в община Казанлък, като част от опознавателната му обиколка в общините в област Стара Загора, защото общините са много важни структури на местното самоуправление, но пък Казанлък е първата община, която посещава заедно с целия си екип.

„Казанлък е много важен за областта и може да разчита на 100% подкрепа от моя страна. Моята подкрепа е безрезервна, както относно проектите, които предстоят да се реализират на територията на община Казанлък, така и в институционално и логистично отношение“, каза областният управител. Той подчерта още, че няма да има деление на общините в област Стара Загора по партиен и политически признак.

Кметът Галина Стоянова постави и основните въпроси на община Казанлък, които са от правомощията на областна администрация. Това е въпросът за предоставяне за стопанисване на гробниците на територията на общината, двата имота в с. Равда, община Несебър, собствеността върху първия етаж на сградата на Общината и в тази връзка взаимоотношенията с НТС, проектите, които предстоят като тунелът под връх Шипка, обходният път на Казанлък и Музеят на розата.

След срещата с кмета областният управител подчерта още веднъж пред журналисти подкрепата си за Казанлък и значимостта на общините както съставна част на областта. Георги Ранов съобщи още, че ще ревизира всички актове на областния управител Живка Аладжова, които са нарушили взаимоотношенията между държавата и общините.