Мирно шествие в подкрепа на сексуално малтретирания Георги ще се проведе в Дебелт

Мирно шествие в подкрепа на сексуално малтретирания петокласник Георги ще се проведе в средецкото село Дебел. Шествието е насрочено за 12 ч, пише в уведомлението, което е получено в кметството. По думите на кметицата положението в селото в момента е спокойно и вечерта е нямало ексцесии. Ангелова не знае дали роското семейство на сочения за извършител е останало селото или го е напуснало. В селото има засилено полицейско присъствие, но кметът се надява шествието наистина да е мирно, съобщи радио Фокус.

Окръжна прокуратура-Бургас започнала досъдебно производство срещу неизвестен извършител, за извършено престъпление срещу половата неприкосновеност на малолетно лице. Разследването е за това, че на 5 декември в с. Дебелт, общ. Средец, е извършил полово сношение с лице от същия пол, ненавършило 14-годишна възраст – престъпление по чл. 157,ал.2, вр. ал.1 НК. Престъплението по чл. 157,ал.2, вр. ал.1 НК е наказуемо лишаване от свобода от три до дванадесет години. Досъдебното производство се провежда под ръководството и надзора на Районна прокуратура-Средец.
По делото се извършват всички необходими процесуално-следствени действия, като до момента няма лице, привлечено в качеството на обвиняем.