Светлозар Лазаров: Нямаме сведения Сертов да е отишъл в съседни държави

Веднага щом метеорологичните условия позволят, и хеликоптер ще се включи в търсенето му

В рамките на издирването на Петко Сертов проверихме ГКПП-та, направихме координация със съседните ни държави, откъдето нямаме положителен отговор да е преминал на територията на други държави, говорихме и с личния му лекар. Въпреки това, ние не спираме да го търсим и извън страната чрез Интерпол. Това каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по телефона за bTV.


„Колегите изчистиха детайлите от деня, в който изчезна Петко Сертов. Ясно е, че той е бил абсолютно спокоен до следобедните часове на деня, когато не е ясно какво се е случило. Работим по всички версии. Не изключваме нито една версия, но до момента няма потвърждение за никоя”, посочи той.


„Вчера по време на пресконференцията извадихме всички факти, с които разполагаме. Разчитаме и на обществото за помощ в търсенето. Веднага щом метеорологичните условия позволят, и хеликоптер ще се включи в търсенето му. При случая с блъснатия кандидат за председател на Върховния касационен съд Лозан Панов липсва очевидец, въпреки това, шофьорът се издирва. Аз лично допускам, че става дума за битов инцидент”, смята главният секретар на МВР.