Румен Петков: Волните разсъждения на темата „Изчезването на Петко Сертов” не са продуктивни

Не сме полезни с размишления, които са лишени от обективна информация, посочи Петков

Волни разсъждения на темата „Изчезването на Петко Сертов” не мисля, че са продуктивни. Това каза Румен Петков, зам.-председателят на ПП АБВ и министър на вътрешните работи в период 2005 – 2008 година, в предаването „Денят започва” на БНТ.


„Не сме полезни с размишления, които най-малкото са лишени от обективна информация. Това, което каза МВР, мисля за резонно до толкова, доколкото е направена проверка дали е напускал границата на страната. Надявам се спекулациите по тази тема да бъдат прекратени”, добави той. „Когато нямаме обективна информация, разсъжденията имат спекулативен характер и не са полезни”, посочи Петков.


Румен Петков заяви, че не е имал конфликти с Петко Сертов. „Няма как да не се обвърже случаят със запалването на къщата му преди години. Но това са неща, които трябва да бъдат на вниманието на специализираните органи и натоварването на този трагичен случай не считам за много редно”, каза той. Румен Петков обясни, че не е сигурен доколко е контролиран потокът на вътрешните граници с Румъния и Гърция. „Надявам се всичко да бъде наред. Изчезването на такъв човек предполага ангажираността на Интерпол, защото когато говорим за ръководител на службите, не може да остане незабелязано или без интерес”, обясни Румен Петков.

 

„Като държава имаме изключително лошо отношение към ръководителите на службите”, каза той и обясни, че САЩ и Русия имат много добро решение на това и многократно е бил предлаган такъв тип действия, в които да проличи загрижеността на държавата.