Бонев: Куче, което ни е лаело, все е побеснявало

ФИФА трябва да дава Локо за пример, сега клубът е по-чист от всякога, убеден е почетният президент на черно-белите

Почетният президент на Локомотив Пловдив Христо Бонев реши да коментира ситуацията в клуба около разразилите се спекулации за нечисти игри.

Ето какво сподели легендата на черно-белите и на българския футбол пред клубния сайт:

Разтревожен съм много от станалото през седмицата. Името на нашия Локомотив отново бе забъркано в спекулации и нечисти игри. И то без никакви основания и доказателства. В продължение на два дни знайни и незнайни герои се упражняваха върху безпочвени теории на конспирацията, в които бе намесено името на любимия ни клуб.

Искам най-отговорно да заявя, че Локомотив Пловдив трябва да бъде даван за пример от ФИФА и УЕФА в борбата за чистота на футбола. Лично аз не зная друг клуб, чиито привърженици въстанаха и доведоха до успешен край борбата си да изчистят името на отбора от съмнения за участие в уговорени мачове.

Вместо похвали, срещу нас отново се опитват да сипят нечистотии. И никой не си дава сметка какво костваше на момчетата да вземат в свои ръце клуба, който сега е по-чист от всякога. Напълно ги разбирам, но не зная дали и аз ще мога да им помогна да преглътнат разочарованието.

Сигурен съм обаче, че и локомотивската общност ще преминем успешно и през този труден период. Пътят на локомотивеца никога не е бил лесен, но той никога не се е оплаквал и не е оставял любимата си черно-бяла идея. Така ще бъде и сега, а на зложелателите искам да припомня старата локомотивска поговорка: Куче, което ни е лаело, все е побеснявало.

Специално искам да обърна внимание на Мартин Камбуров, чието име бе най-споменавано тези дни и то в лоша светлина. Мартин е за пример като футболист и като човек. Боли ме за него, защото миналия сезон той най-открито застана зад името Локомотив и обяви, че напуска, докато на Лаута е предишното ръководство.

Когато дойде новото ръководство, Мартин спази обещанието и се върна като отказа тройно по-голяма заплата в ЦСКА. Сигурен съм, че Камбуров ще бъде за пример на бъдещите поколения локомотивци. Не само с головете си, а най-вече с поведението си Мартин вече се нареди до най-големите в историята на нашия клуб.

Само Локо!