Сливенският кмет иска забрана за показването на интимни части на открито

Общинският съвет ще гласува промени в наредбата за обществения ред

Сливен забранява показването на интимни части на открито, с което градът ще се опита да се пребори с проституцията. Текстът в общинската наредба за опазване на обществения ред е максимално широк, за да покрие всякакви житейски ситуации.

Извършването на "полово сношение, фелацио, мастурбация и похотливо показване на половите органи на публични места" вече ще се наказва с от 50 до 150 лева, а при повторно нарушение - от 200 до 400 лева.

С наредбата общината е намерила начин да се справи с проститутките, срещу които в последните месеци заваляха сигнали, че въртят бизнеса си до училища и църкви, коментира "Труд".

Досега жриците се отърваваха, защото дейността им не е регламентирана и не е престъпление. Затова те не могат да бъдат гонени от явките им. Някои дори се изхитрили да се регистрират като компаньонки, но не плащат патентен данък.

Сега общинските инспектори ще могат да налагат глоби направо на място и така се надяват да прогонят леките жени поне от улиците и околностите на града.

Срещу непристойното поведение на гражданите има още една промяна в местната наредба. Досега документът забраняваше "уринирането на публични места". В бъдеще ще бъде забранено "извършването на физиологични нужди извън определените за това места".

С наредбата се цели и забраната на някои дейности, типични за ромите като "просията и врачуването на обществени места", а също "провеждането на сватбени, семейни, фирмени и други тържества и събирания, на нерегламентирани места – улици, площади, градинки, паркове и други обществени и частни имоти, водещи до нарушаване на обществения ред и спокойствието на гражданите.

Местният парламент ще гласува промените на следващото си заседание. Вносител на строгите забрани е кметът Кольо Милев.