Фитнес на открито ще има и в парк "Тракия" в Стара Загора

Финансирането е съвместно между общината, Лайънс клубовете и ОДФ

Нова фитнес площадка беше официално открита в парк „Тракия” в Стара Загора. Проектът е изпълнен от двата старозагорски Лайънс клуба - "Тракия" и "Августа".

Върху изградената площадка в югозападната част на парка са монтирани 6 уреда: хоризонтален и вертикален велоергометър, уреди за стягане и укрепване на краката, за бодибилдинг, ходене и разтягане и др.

Стойността на проекта е 19 200 лева - 7 000 от тях са събрани от обща благотворителна вечер, 2 000 лева са набавени като насрещно финансиране от Обществен дарителски фонд - Стара Загора, а останалите 9 000 лева са предоставени от община Стара Загора.

Това е важна придобивка за града, подчерта зам-кметът Иванка Сотирова. „Само след няколко месеца, на метри от спортната площадка, ще бъде открит Международният младежки център, където ще творят и работят младежки екипи от цял свят. След реконструкцията на сградата на кино „Жельо Диманов" и обособяването на спортните съоръжения, децата на Стара Загора и гостите на града ще се чувстват прекрасно".