Първа градска болница в София с шест нови високотехнологични медицински уреда

Общата стойност на проекта е 700 600 лв

Шест високотехологични нови медицински уреда е закупила Първа градска болница, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при представянето им в лечебното заведение. Общата стойност на проекта е 700 хиляди 600 лв., от които почти 584 хил. лв. са предоставени под формата на заем от Фонда за устойчиво градско развитие на София. Кметът отбеляза, че през последните години болницата се модернизира непрекъснато, а вече шеста година отбелязва печалба, предаде БНР.

Според Фандъкова няма нищо лошо в това болниците да са търговски дружества, стига да се управляват добре, какъвто е примерът с Първа градска болница. Кметът изтъкна, че проектът за апаратура е първият от проектите в общинските болници, коит се реализират по финансовия инструмент "Джесика".

Ново оборудване на стойност 600 хил.лв. ще бъде закупено в Първа АГ "Света София" също по "Джесика". Освен това Столичният общински съвет вчера одобри отпускането на 200 хил.лв. за ремонт на неонатологичното отделение в лечебното заведение. Четвърта МБАЛ-София също ще има възможност да подобри медицинските услуги, които предлага отново чрез европейския финансов механизъм.