Фандъкова: Истинското добро няма нужда от показност

През последните години в столицата са изградени 25 социални услуги и 24 клуба на инвалида и пенсионера

Действително истинското добро няма нужда от показност. В тази зала наистина струи духа на добротата. 

Това каза по време на церемонията на връчването на наградите на кампанията „Скритото добро”, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, предаде „Фокус”. 

Кампанията се организира под патронажа на зам.-кмета на Столична община по направление „Социални дейности и интеграция на хората с увреждания” – Албена Атанасова. 

„Но все пак, според мен има нужда да покажем доброто, защото то увлича, а към днешния ден, като че ли имаме нужда от повече добро и повече стимул да се прави добро. Затова аз се радвам за инициативата на моите колеги да бъдат връчени наградите на хората, които не просто преди Коледа, а през цялата година се отзовават или инициират кампании и изяви, които са насочени към подпомагане на децата и възрастните хора с различни проблеми”, каза Фандъкова. 

Тя благодари на своят екип по социалните дейности - зам.- кметът на Столична община Албена Атанасова, директорът на Дирекция „Социални дейности” към Столична община Мина Владимирова, общинският съветник Ани Георгиева и на колегите си от Комисията по социални дейности.

„Тези хора представляват така наречената – „лоша администрация”, но всъщност тези хора имат много големи сърца. Те имат желанието да помогнат на всеки, който се обърне към нас”, каза кметът. 

По думите на Фандъкова, през последните години по инициатива на екипът по социални дейност с подкрепата на СОС са създадени 25 социални услуги и 24 клуба на инвалида и пенсионера. „Бяха създадени – нещо, с което аз много се гордея, кризисните центрове, в които прибираме и каним бездомните хора. Ние се опитваме, заедно с всички граждани на София да не оставим в студените нощи хора, които са навън”, обясни Фандъкова. 

Кметът на Столична община благодари на всички присъстващи в залата и им пожела весели и светли празници. „Моето разбиране е, че доброто се възнаграждава”, добави още Йорданка Фандъкова.

Тя благодари и на бизнеса, който е проявил социална отговорност. Кметът връчи наградите в категорията „Бизнес партньори”. В нея приз получиха: „Лактима” ЕООД; „Нова трейд” ЕООД, Изворна вода "Бачково", „Девин” АД, „Нестле България” АД; „Победа” АД; „Ани Мекс-98”; „Луфтханза техник” ЕООД; сладкарници „Пчела”; „Мосю Бриколаж”; „Пендор” АД и др.