НСС започва първоначален оглед на мястото на взрива в Мъглиж

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров: Психолози помагат на работниците от завода в Мъглиж

Сигнал за взрив в завод – участък за изработване на пиротехнически изделия е получен в 11.27 часа на тел. 112 и на мястото веднага бяха екипи на пожарната и полицията, съобщават от ОД МВР Стара Загора. Районът е обезопасен и работниците са евакуирани. Те са отведени в Казанлък и с тях работят психолози. Данните са за 1 загинал и трима ранени, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, който пристигна в Мъглиж заедно с директора на ГДПБЗН инж. Николай Николов.
По първоначални данни, вероятно е да става дума за грешка в технологичния процес, но като цяло причината ще стане ясна след приключване на разследването и когато са налице резултатите от назначените експертизи, допълни Лазаров.
Окръжният прокурор Дичо Атанасов съобщи, че разследването ще се води от следовател от Националната следствена служба. Екипи от НСлС са изпратени на място в Мъглиж . Разследването е под наблюдението на Окръжна прокуратура – Стара Загора.

По неофициална информация загиналият мъж е В.Т., на 45 години от Казанлък. Той останал под развалините на срутилата се при взрива част от цеха.