Нови работни места разкриха в Казанлък за новите социални услуги

Те са по проекта „Разкриване на резидентен тип социални услуги в гр. Казанлък“

Проектът е финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2007-2013 г., чрез Европейски социален фонд. Проектът се изпълнява в партньорство с Фондация „Сийдър“, съобщиха от общината.
В рамките му през месец ноември беше извършен подбор на персонала, който ще работи за предоставяне на две нови социални услуги от резидентин тип - Център за настаняване от семеен тип и Защитено жилище в гр.Казанлък. Назначени са управител, ръководител екип, двама ключови социални работници и 11 социални терапевти-детегледачи. Сключени са договори с приложни специалисти – рехабилитатори, медицински сестри, психолози, педагози, които ще осигуряват специфична експертна помощ на персонала и потребителите на услугите. През месец декември наетият персонал премина поредица от обучения, вкл. въвеждащо обучение по проект „Детство за всички“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.
През текущия месец стартираха посещения на институциите, от които ще се извеждат деца и младежи с увреждания - потребители в двете нови социални услуги от резидентен тип. При тези посещения наетият персонал събира информация за всяко дете или младеж, които предстои да бъдат изведени от институциите. Същевременно се изгражда отношения на доверие с потребителите в новите услуги и се работи с персонала от институцията с цел да се обмени информация за индивидуалните умения и нужди на децата и младежите. По време на посещенията се изготвят индивидуални планове за преход и реализирането на посещения с цел преместване на децата и младежите от институциите в новите услуги в гр. Казанлък.