Арестуваха бодигард, натупал пиян клиент в Айтос

 

Служител на охранителна фирма е задържан за 24 часа от полицията след нанесен побой на клиент на заведение в Айтос. Инцидентът е станал в събота вечер. По първоначални данни пийнал клиент на една от известните кръчми в града влязъл в конфликт с други посетители и е бил изведен навън. Там обаче охранителят Ружди А., вместо да извика полиция, започнал сам да налага мъжа. По непотвърдени данни той е бил подпомогнат и от колеги. Заведението се охранява от фирма „Аватари”.
Пострадалият айтозлия е отведен за преглед в болницата. Състоянието му е стабилно, няма сериозни травми и се очаква да бъде изписан, съобщиха от полицията.
Ружди А. е прибран за 24 часа, но вероятно след изтичаенто им ще бъде пуснат, ако проверката покаже, че е с чисто криминално досие. По Закона за частната охранителна дейност буйстващият клиент е трябвало да бъде задържан от гардовете на заведението, след което те са длъжни веднага да информират полицията и тя да поеме случая, коментираха от ОДМВР.
Вероятно срещу служителят на „Аватари” ще бъде образувано бързо полицейско производство. Един от шефовете на фирмата – Георги Янев, е общински съветник в Бургас. Преди това той оглавяваше местната структура на „Аркус”. „Аватари”, в която дял има и известен адвокат, е на пазара от началото на годината.

Източник: 24 часа