ОИЦ - Добрич отчете добра година

Представен бе новият управител на ОИЦ

ОИЦ - Добрич проведе пресконференция с цел отчитане на дейността  на центъра и резултатите от нея през 2014г.

По време на срещата, екипа на центъра представи презентация, съдържаща информация за проведените през 2014г. общо 45 информационни срещи на територията на цялата област, участието в четирите национални кампании за всичките 28 центъра в страната, проведени спортни събития и други. Представена бе подробна справка за всички 184 сключени в областта договори по Оперативни програми 2007-2013г., на стойност  239 695 176 лева. Експертите отчетоха повишен интерес от страна на граждани и конкретни бенифициенти относно оперативните програми от програмен период 2014-2020г., в частност Оператива програма „Иновации и Конкурентноспособност“ и Оперативна програма „Развитие на чошешките ресурси“.

Получена бе и информация за финансовата рамка  на Оперативните програми от програмен период 2014-2020г., очаквания период за одобрението им от страна на ЕК и тяхното стартиране.

По време на пресконференцията медиите бяха запознати с новите членове на ОИЦ-Добрич- Светла Кирилова - управител и Надежда Живкова - Експерт „Комуникация, Информация и Логистика“, както и предстоящите инициативи на центъра.