Киселото мляко пак в буркан?

Родни производители припомнят някогашния вкус на продукта

Киселото мляко в буркан отново е хит. След като през последните години производителите правят и продават млякото в кофички, танзи тенденция се обърна, пише "Всеки ден".

Родни млекари решиха да припомнят на българите някогашния вкус на истинското кисело мляко в буркан. Хората пък са доволни от този факт, защото изпитват носталгия към продукта от едно време. Друго си е да загребеш с лъжицата от тежкия буркан, някак вкусът е различен, сподели столичен пенсионер.

Най-много се харесва биволското кисело мляко, защото е с висока масленост (6 %) и се търси основно за десерти, смятат от бранша. На по-добра цена е комбинацията краве мляко плюс 30 % биволско. То е с по-лека консистенция и масленост до 4,5 %.