Община Ямбол представя изложба от конкурсa „От Коледа до Васильовден”

Експозицията включва ръчно изработени сурвачки, рисунки и обредни маски

Община Ямбол представя изложба с творби от областния конкурс „От Коледа до Васильовден”, съобщиха от пресцентъра на общината. Изложбата е експонирана във фоайето на четвъртия етаж в община Ямбол.

Експозицията включва ръчно изработени сурвачки, рисунки и обредни маски. Събитието е част от инициативите, посветени на коледните и новогодишните празници, които организира Общински детски комплекс - Ямбол. В конкурса са участвали над 500 ученици от Ямбол и региона, разпределени в две възрастови групи - 7-11 години и 12-16 години. Част от творбите ще участват на благотворителния щанд на ОДК Ямбол в рамките на традиционния базар по ул. „Г. Раковски”. Щандът ще работи и днес.

Средствата от закупените ръчно изработени изделия ще бъдат внесени във фонда на Коледната благотворителна кампания на Община Ямбол „Подай ръка, спаси живот”. Вече седма поредна година с инициативата се набират средства за лечение на тежко болни ямболски деца и младежи, които се нуждаят от спешно оперативно или медикаментозно лечение.