Ямболски полицай дари наградата си за децата на загинали служители на МВР

Панайот Матев, началник група в РУМВР – Тунджа е отличен в кампанията „Аз пазя горите и орлите на България“

Ямболският полицай беше награден със почетен плакет и парична награда на официална церемония, организирана от Изпълнителната агенция по горите и Българско дружество за защита на птиците.

Той беше отличен в кампанията „Аз пазя горите и орлите на България“ за постижения в дейността по издирване, установяване и разследване на случай със защитен вид орел. Решението на Панайот Матев е да дари своята награда за децата на загиналите при изпълнение на служебния си дълг служители на МВР, съобщават от пресцентъра на МВР.
През последните месеци на 2014 г. за пръв път в България се провежда подобна кампания, като в нея участват 13 души от цялата страна. Сред номинираните и наградените са хора с различни истории, както професионалисти - служители на институции (държавни горски стопанства, районни управления на МВР), така и любители природозащитници. Критериите за оценка на номинациите включваха: инициативност, познаване и прилагане на нормативната уредба, постоянство, работа с държавни и общински органи и оригиналност в подхода.
Николай Василев от Изпълнителната агенция по горите и Светослев Спасов от Българското дружество за защита на птиците бяха единодушни, че тази първа година на кампанията е събрала най-важните постижения в работата по случаи на престъпления срещу дивата природа през последните 25 години. За това за съществен принос в работата по противодействие на престъпленията против дивата природа са наградени служители на МВР, Агенция “Митници” и Горски стопанства.