Ненчев: Реформите в отбраната са задължителни

Изключително важна е модернизацията на армията ни за привеждането й към стандартите на НАТО

Реформите са задължителни - те очевидно ще бъдат тежки в някои сфери. Това заяви в Плевен министърът на отбраната Николай Ненчев. „На първо място трябва да повдигнем духа на Българската армия и българския военнослужещ, защото впечатленията, които имам до момента са, че духът не е на нивото, което очакваме“, поясни Ненчев, цитиран от Дарик. 

По думите му е изключително важна модернизацията на армията ни за привеждането й към стандартите на НАТО. „Всичките ни усилия трябва да бъдат в тази посока“, подчерта той. „В противен случаи ние сме в състояние на несъответствие и много трудно провеждаме съвместни мероприятия и обучения, защото използваме различни техники“, поясни министърът. 

„Въпреки орязания бюджет трябва да направим всичко възможно да модернизираме и превъоръжим Българската армия възможно най-скоро“, отбеляза министър Ненчев. 

По отношение на мисиите зад граница той посочи, че ще продължим да изпълняваме ангажиментите си така, както сме ги приели пред нашите съюзници от НАТО. 

„С Патриотичния фронт ни свързват едни и същи виждания по отношение на атлантическата ни и европейска ориентация - почти не намирам разлика в нашите политически идеологии, каза председателят на БЗНС“, министър Ненчев. В Плевен той взе участие в проявите, посветени на 115 години от създаването на БЗНС - тържествено събрание, шествие и поднасяне на венци на признателност към учредителите пред Земеделската чешма.