Как да си направим новогодишни сладки с канела и джинджифил

Сладките са едно чудесно допълнение към красотата на новогодишната трапеза

В трапезата на новогодишната вечер страхотно допълнение към обилната софра могат да бъдат и вкусно направени сладки. Те ще подсладят не само настроението, но и душата.

Plevenutre.bg препоръчва една сладка рецепта, която да зарадва малки и големи.

Необходимите продукти за сладките са: 1/2 кг брашно, 75 г захар, 150 мл мед, 100 мл вода, 60 мл олио, 1/2 ч.л бакпулвер, 1/2 ч.л канела, 1/2 ч.л джинджифил, 3 с.л пудра захар.

Начинът на приготвяне е сравнително приятен и лесен - течният мед се разтваря във водата, след което към тях се прибавят захарта, олиото и предварително смесените и пресети брашно, бакпулвер, канела и джинджифил. От продуктите се замесва тесто, което се разточва с дебелина около 5 милиметра. От него се изрязват сладки, които по желание се продупчват. Пекат се в умерена фурна в тавичка, на чието дъно е поставена хартия за печене. Щом станат леко златисти в краищата си, са готови. Сервират се охладени и поръсени с пудра захар.



Снимка на Деня

Щрихи от Плевен