АПИ: Пътуващите утре да тръгват само подготвени за зимни условия

Ще вали сняг над по-голямата част от страната

27-те областни пътни управления и снегопочистващи фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура’’. Затворени за движение на всички видове МПС са проходите "Троянски", "Златишки" и "Върбишки".
Във връзка с очакваните снеговалежи над по-голямата част от страната, шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, призовават от агенцията.
Тези, на които утре им предстои пътуване да тръгват само с автомобили, подготвени за зимни условия. Прогнозата на синоптиците от БАН е за снеговалежи над по-голямата част от страната. Очаква се тази вечер над Северозападна България, високите полета и планините да завали сняг, а в останалата част от страната дъжд. Утре в Северна и Западна България дъждът ще премине в сняг. Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg , и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно, при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен