Без задължения приключва годината МБАЛ „ Д-р Христо Стамболски“ Казанлък

Управителят на здравното заведение д-р Кети Маналова определи годината като добра във финансов аспект

„От анализите за деветмесечието и тези за последния месец се вижда, че няма влошаване на финансовите параметри. Независимо от трудностите, през четирите месеца на ремонта в болницата тази година, ние бяхме в ситуация да работим в условията на тези ремонти и това в известна степен намали приходите ни. Надявам се, че финансово ще приключим годината с резултат с какъвто приключихме и миналата година. За нас е важно, че нямаме натрупани нови задължения в 2014 година", коментира д-р Маналова по радио "Фокус".
През 2014 година Общинската болница завърши окончателно един голям проект на Община Казанлък, за реконструкция и модернизация, за оборудване с нова апаратура и ремонт на някои от отделенията. В болницата е закупена нова апаратура на стойност 2 млн.100 хил.лв. и за около 600 хил.лв. са извършени ремонти в отделенията по Хемодализа, в операционния блок на Родилно отделение, както и в отделението по Образна диагностика.
2013 година Болницата в Казанлък е приключила със задължения от близо 1 млн. 700 хил. лв. към доставчици и още 100 хил. лв. към персонала – неизползвани годишни отпуски за 2013 година и години назад.
Д-р Маналова коментира още, че през 2015 година ръководството на болницата ще се постарае да осигури жилища на специалисти, които са от други градове. И към момента болницата заплаща транспортни разходи на лекарите, които не са от Казанлък, частично се изплащат квартирните им разходи, но има още какво да се желае в тази насока. „ Ще работим активно с Общината и със синдикатите, по отношение на решаването, ако изобщо е възможно, да бъде решен кадровият въпрос“, коментира д-р Маналова. През 2014 година персоналът на болницата в Казанлък е намалял с пет души и петимата лекари.