Стоянка Мутафова в „Гинес” като най-възрастната играеща актриса в света

В графика й има представления и за пролетта на 2015 г.

Стоянка Мутафова е била вписана в Книгата за рекорди на Гинес като най-възрастната играеща актриса в света. Госпожа Стихийно бедствие станала притежател на отличието още на рождения си ден на 2 февруари 2014 г., но чак сега екипът на Гинес официално поместил българската знаменитост в аналите си, пише "Монитор".
„Да ви кажа, аз лично не съм чувала това, че майка ми е вписана в „Гинес”. Тя че си е за „Гинес”, това е така, няма спор. Но вероятността ми се струва малка. Лично аз не знам такова нещо. Майка ми също не знае”, каза пред „Монитор” дъщерята на Мутафова - Мария Грубешлиева-Муки. Тя допълни, че дори и някой от „Гинес” да е искал да сложи Стояна в Книгата за рекорди, той със сигурност е пробвал да се свърже със самата театрална легенда по мобилния, а Стоянка почти никога не го вдигала. „Като й видя джиесема, там има поне по десет пропуснати повиквания. И накрая хората тръгват да звънят на мен по всякакви въпроси”, каза още Муки.
На 92 театралната легенда не спира да играе в спектакъла „Столетие мое” в Сатиричния театър и е много вероятно на 2 февруари да подобри собствения си рекорд, когато навърши 93 години и продължи да е на сцена. В графика й има представления и за пролетта на 2015 г., а достолепната дама кипи от енергия и казва в свои интервюта, че въпреки дребните болежки няма да се откаже от театъра.