Ботев забрани на играчите да закъсняват

Всички канари трябва да започнат подготовка на 12 януари

Всички футболисти на Ботев Пловдив започват подготовка на 12 януари. Това обявиха от управата на клуба. Спортно-техническият щаб е уведомил играчите, че нито един, независимо дали е българин или чужденец, не получава разрешение да удължи почивката си.

Причината за това е, че ваканцията на „канарчетата“ беше достатъчно дълга – в рамките на един месец и няма основателни причина да не започнат подготовка на 12 януари.

Среща на новия Управителен съвет на клуба ще се състои по-късно през деня, на която ще бъде подписан договора между ръководството на Ботеви компанията, организираща лагера на тима в Анталия от 2 до 11 февруари. Веднага след като документът бъде оформен, ще започнат преговори за съперници за контролите на в турския курорт. Там възпитаниците на старши треньора Петър Пенчев ще направят четири проверки.

Преди да заминат за Турция „жълто-черните“ ще играят с Берое на 24 януари.

Уредени са и спаринг със столичните Славия и Локомотив, като до дни ще станат ясни точните дати и местата, където тези мачове ще се проведат.

На този етап, освен босненеца Горан Галешич, няма освободени футболисти от Ботев. Не са привлечени и нови попълнения от други тимове.