Окончателно! Басейн Нептун остава общински

Общината ще активира възстановяването на стадион Пловдив след завършването на Колодрума

Община Пловдив ще си върне собствеността върху плувния комплекс „Нептун” и концесията за него няма да се удължава. 

 Окончателното решение на администрацията обяви Иван Тотев, след като общинските съветници отложиха гласуването, дали концесията да се удължи с още 10 години. Според Тотев общината ще е добър собственик на съоръжението и няма да се налага да търси финансиране за него, напротив – то ще носи допълнителни приходи за градския бюджет. 

Местната власт на този етап няма как да гарантира, че с 20 милиона може да се завърши стадион „Пловдив”, коментира кметът по повод обявения от депутата Славчо Атанасов вариант, одобрен от премиера Бойко Борисов, при който държавата би финансирала доизграждането на съоръжението, като се използва проектът на арх. Валентин Маринов. Според Тотев общината няма необходимите за стадиона документи и няма как да изчисли, колко би струвало довършването му. Не знаем дори кой го е проектирал, заяви категорично пловдивският кмет. 

 От думите му стана ясно, че общината ще прояви активност относно стадиона едва след довършването на многофункционалната спортна зала „Колодрума”. Засега нямаме официална кореспонденция по темата нито с народни представители, нито с правителството, посочи Иван Тотев.