В старозагорската МБАЛ "Киркович" отново спират парното

Болницата дължи 210 хиляди лева за газ, през последните месеци задълженията не са покривани

От 15-ти януари старозагорската многопрофилна болница „Проф. Д-р Стоян Киркович“ – Университетска може да остане отново без отопление, ако до тогава не бъдат изплатени дължимите за природен газ 210 хиляди лв.

За това предупредиха от фирмата – доставчик на синьо гориво - „Овергаз Изток“ . От дружеството уточняват, че са готови да пристъпят към крайната мярка, след като през последните три зимни месеца лечебното заведение не е покривало текущите си сметки за отопление и е продължило да трупа задължения.

Газовото дружество прекрати доставките на синьо гориво за болницата през април миналата година, заради неизплатени сметки от 130 хиляди лева. След множество разговори с ръководството на лечебното заведение и общината и след намеса на Министерство на здравеопазването, през ноември болницата изплати част от дължимата сума и газоподаването бе възстановено.

Към момента задълженията на болницата за природен газ възлизат на 210 хиляди лева, но след като бъдат начислени плащанията за януари и февруари, задълженията ще се увеличат на 300 хиляди лева, допълват от газовото дружество.