Роботи пишат писма "на ръка"

Нов софтуер позволява на машините да имитира характеристики от почерка на отделните хора

Писането и изпращането на традиционни писма е досадна задача, затова компании предлагат нова услуга - робот да напише писмото "на ръка" вместо нас, съобщава „Фокус” по данни на New Scientist.

Срещу заплащане, машина, държаща писалка, ще зареди една след друга ръкописните букви вместо нас, а след това ще изпрати писмото чрез мобилно приложение.

“Ние не се опитваме да подлъжем хората да повярват, че подателят е написал писмото”, казва Сони Кейбъруол, основател на компанията за ръкописни услуги Bond, стартирала през ноември м.г.

Ръкописните роботи са високотехнологична версия на машините, използвани за многократно възпроизвеждане на подписите на дипломати и политици. Нов софтуер позволява на робота да имитира характеристики от почерка на отделните хора. Роботите не могат да пишат с бързината на човек, но за сметка на това могат да се трудят часове наред, без да се уморяват или допускат грешки.

Клиентите имат възможност да изберат измежду различни шрифтове, проектирани да изглеждат небрежни, стилни или официални.

Срещу 199 долара роботите на Bond биха имитирали собствения ни почерк, а срещу 499 долара ще бъдем поканени да работим в продължение на един ден с експерти по ръкопис, за да подобрим почерка си. Bond предлага и шрифтове, базирани на почерка на известни личности като Зигмунд Фройд, например.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен