Фандъкова: Властта трябва да се използва максимално за работа

Колкото нови резултати постигаме, колкото нови улици, булеварди, детски градини строим, толкова хората са по-взискателни

Според мен силата на ГЕРБ е в разбирането, както на премиера Бойко Борисов, така и на цялото ръководство, а и на всички нас, че властта както на местно, така и на национално ниво, трябва да се използва максимално за работа, за постигане на видими резултати във всички сфери на живота. Това каза кметът на Столична община и зам.-председател на ПП ГЕРБ Йорданка Фандъкова и по време на общо събрание на ЖЕНИ ГЕРБ, предаде „Фокус”.
“Всеки резултат предизвиква желанието на хората нещата да се случват по-бързо и веднага, ако е възможно. Както знаем обаче, това не винаги е възможно. Неизбежно се заостря и вниманието върху проблемите, с които преди това сме живели съвсем нормално, свикнали сме, дори не сме ги забелязвали. Тогава гражданското общество става по-активно, по–критично, по-взискателно”, заяви Фандъкова.
„Колкото нови резултати постигаме, колкото нови улици, булеварди, детски градини строим, толкова хората са по-взискателни и това е нормално. Но аз лично не приемам поведението на политически сили, които са управлявали дълги години и на национално, и на местно ниво, които се възползват от това недоволство и го провокират. Това са наистина политически сили, които са имали възможността да преодоляват проблемите”, подчерта кметът на София.
„Много характерен пример в това отношение е работата на Столична община за това да има повече места за децата в детските градини. Всички знаем, че в началото на 2006 г., когато започнахме да работим за това, всъщност никой не повдигаше въпроса за това, че липсват места в детските градини. Проблемът го поставихме ние, а дотогава детските градини се продаваха и заменяха за няколко апартамента или се приватизираха. В крайна сметка 44 детски градини бяха загубени в Столична община, а 20 чакаха да бъдат затворени всеки момент. Ние поставихме въпроса и след това започнахме да получаваме атаките защо веднага не се решава този проблем”, посочи Йорданка Фандъкова.
„От 2006 г. досега сме построили общо 69 нови сгради на детски градини и над 12 500 деца и техните семейства имат възможност да се възползват от тази услуга на европейско ниво. По подобен начин стоят и много други проблеми, които са се трупали през години”, каза още кметът на Столична община.