На 3 години затвор осъдиха в Сливен местен сутеньор

Мъжът се призна за виновен, че е набирал и приемал в дома си жени и момичета с цел проституция

Районен съд-Сливен наложи наказание три години „Лишаване от свобода” при първоначален строг режим 36-годишен мъж от Сливен за трафик на хора и склоняване към проституция, съобщиха от съда, пише агенция Фокус. Той се призна за виновен в това, че в началото на 2004 г. набрал и приел в дома си жена с цел проституция, независимо от съгласието, в състояние на зависимост и обещаване на облаги. Сутеньорът се призна за виновен и в това, че през 2006 г., набрал и приел в дома си непълнолетно момиче със същата цел. Двете в различни периоди от време били отведени от сливенлията в Италия, а едната и във Франция, за да проституират. Деянията са в условията на опасен рецидив.
С първата жена, самотна майка с две деца, мъжът се запознал през 2003 г. Тя проституирала, а той й станал “клиент ”. Заживели на съпружески начала. Жената продължила да проститура в Сливен и когато забременяла от осъдения. През 2004 г. родила. Същата година по негови указания извършила кражба от свой “клиент ” и двамата със него влезли в затвора. През 2006 г., вече на свобода, той се запознал с проституиращо непълнолетно момиче, самотна майка с дете. И това момиче забременяло от сутеньора. Продължила да се занимава със същото в Сливен по време на почти цялата бременност. През 2007 г. девойката родила. Навършила и пълнолетие. През 2008 г. мъжът я завел в Италия. Давала му или му изпращала парите, които изкарва. През 2009 г. сливенлията се срещнал отново с излежалата вече присъдата си жена. Отвел и нея в Италия, но не след дълго жената се върнала в България. Момичето било преместено да проституира във Франция. През 2011 г.отишло при роднини в Испания, решено да работи нещо друго. След време се върнало в България и се омъжило за бащата на първото си дете.
Обвиняемият се призна за виновен и в това, че в периода април 2008- септември 2009 г. излизал и влизал от и в България, като в условията на продължавано престъпление ползвал лична карта, издадена на друго лице. Той се призна за виновен и в това, че за същия период, в условията на продължавано престъпление, напускал и се връщал в страната без разрешение на полицейските органи. Сутеньорът сключи споразумение с прокуратурата. Той получи и наказание „Глоба” от 10 хиляди лв. в полза на държавата. Наказанието е общо и е най-тежкото от присъдените за деянията , за които мъжът се призна за виновен.