Депутатът от ГЕРБ Вяра Церовска се срещна с жители на Перник

Темата за енергийната ефективност набира все по-голяма популярност в област Перник, заяви Церовска

Народният представител от ПП ГЕРБ Вяра Церовска се срещна с жители на Перник, съобщиха от пресцентъра на партията. На редовната си седмична приемна тя разговаря с 10 души, които потърсиха нейното съдействие за решаването на проблеми от различен характер. Дискутиран бе и въпросът за стартирането на „Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради”.

„Енергийната ефективност е тема, която набира все по-голяма популярност в област Перник. Хората имат нужда от повече информация и ние се стараем да я получат”, каза д-р Церовска. Тя допълни, че в програмата могат да участват блокове с над 36 апартамента, а в Перник има десетки такива.

Народният представител от ГЕРБ обясни, че големият интерес по темата е предизвикан и от факта, че държавата ще финансира 100% от дейностите по санирането. Вяра Церовска подчерта, че „Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради” ще стартира в края на януари, когато ще бъдат публикувани и подробни указания за всички желаещи да се включат в нея.