Ненков: В здравеопазването има страшно много пари

Служебният министър на здравеопазването в кабинета „Близнашки" защити Москов

В нашата система на здравеопазването има страшно много пари. Ако се управляват правилно, от тях ще може да се открадне и да остане. Това коментира пред bTV д-р Мирослав Ненков служебен министър на здравеопазването в кабинета „Близнашки" и служебен здравен зам.-министър при правителството на Марин Райков. 

Той сподели, че докато е бил министър, са му извивали ръцете заради проблема с ваксините. Ненков защити настоящия министър д-р Петър Москов.

„Много хубаво си поговорихме с министър Москов, разказах му. Той е политик и ги знае много добре тази неща. Нещата, които той набеляза, много ми харесват. Това с ТЕЛК-овете е чудесно нещо. И друго ще кажа. За нападенията над медицински екипи. Нали не си мислите, че той е седнал в кабинета си и е измислил тези цифри. Той има данни и от РКЦ му ги дават - от съответната Бърза помощ. И нека не се лъжем - последните нападения над лекари бяха извършени от цигани. И заради неточната цифра да му се иска оставката на доктор Москов, когато той започва да прави крачици напред, това не го разбирам", коментира Ненков.