Държавният глава Росен Плевнелиев е на посещение в Сливен днес

По традиция ще бъде отворена приемна на експерти от президентството за гражадани

Изнесена приемна на Администрацията на президента ще отвори врати за граждани в Сливен днес. Експерти на президентската институция ще приемат граждани в сградата на Община Сливен, Зала „Май“, на адрес бул. "Цар Освободител" № 1, съобщават от Областна администрация Сливен.
По традиция държавният глава Росен Плевнелиев ще разговаря лично с посетители на приемната в четвъртък, 22 януари.
Работното време на мобилната приемна в Сливен днес е от 09,00 до 17,00 ч.
От януари 2012 г. досега в приемната на Администрацията на президента са постъпили искания за съдействие от 148 жители на Сливен. Преписките им най-често са по въпроси, свързани със системата на правораздаването, искания за съдействие за получаване на социална помощ и социални услуги, за намиране на подходяща работа, както и по пенсионни и жилищни въпроси.”
В допълнителен разговор от Администрация на президента уточниха, че всеки гражданин, който желае да бъде изслушан, ще бъде приет от служителите на президентската администрация без предварително записване.
Довършването на пречиствателната станция за питейни води в Сливен e един от въпросите, с които кметът Кольо Милев ще запознае държавния глава Росен Плевнелиев по време на посещението му в града. Двамата ще разговарят веднага след тържественото посрещане на президента на площада пред сградата на общинска администрация. Бежанската вълна у
нас и евентуалните й последици за сливенския регион е другата тема, която кметът възнамерява да обсъди с държавния глава. В ритуала по посрещането му този четвъртък ще участват личният състав и духовия оркестър на военно формирование 22 220 в Сливен. В 9.30 часа на площада ще бъде строен почетен караул от три взвода. Президентът
Росен Плевнелиев, кметът Кольо Милев, областният управител Димитър Сяров и началникът на гарнизона полк. Христо Стаматов ще приемат тържествения марш на почетния караул.
В 11.30 часа е официалното откриване на Синята стая в сградата на ДКЦ 2, бул. „Стефан Караджа” 2, ет.1. На откриването ще присъстват още посланикът на Република Франция в България Ксавие Лапер дьо Кабан, министърът на правосъдието Христо Иванов и представителя на УНИЦЕФ за България Таня Радочой, по чийто проект „Подкрепа за децата в конфликт със закона, децата в риск и техните семейства” се изгражда Синята стая в Сливен.
В 13.00 часа в зала 105 на община Сливен започва кръгла маса на тема: „Достъп до правосъдие – гаранции за правата на децата – жертви и свидетели и на децата в конфликт със закона”. Във форума ще се включат президентът, кметът, министърът на правосъдието, Таня Радочой и областният управител на област Сливен.
В Сливен Негово превъзходителство Ксавие Лапер дьо Кабан, посланик на Република Франция в България. От 14.30 часа той ще връчи френската академична награда „Кавалер” на академическите палми на Стоян Стоянов- учител по френски език в ГПЗЕ „Захарий Стоянов” . Церемонията ще се състои в учителската зала на гимназията.