Над 200 000 лева са приходите от входни такси за обекти в Стария град

Най-често за събития се наема Балабановата къща

Над 200 000 лева са приходите от вход за обекти в Стария град за година, съобщи кметът Иван Тотев.

50 000 лева пък средногодишно са приходите от наемите за постановки на Античния театър. Голяма част от тях обаче са безплатни, когато се провеждат от държавни институции, тъй като Античният театър е държавна собственост, поясни Тотев.

Най-използваната и най-често наемана за събития в Стария град е Балабановата къща. "Тези къщи трябва да имат живот. Община Пловдив следва политика за поддържане на много обекти, за да се оживи Старият град", коментира Тотев.

Около 160 000 лева са предвидени в бюджета на Пловдив за ремонт на покрива на Етнографския музей, а близо 200 000 лева - за баня "Старинна". Текущи ремонти ще се правят в Балабановата къща и в "Хиндлиян". Около 300 000 лева пък са заделени за Природонаучния музей, където средствата за реконструкция вече надхвърлят 1 млн. лева.

За информационен център, презентационна зала и пространството под сцената на Античния театър пък Община Пловдив кандидатства за финансиране по програма "Красива България".

До две седмици ще започне работата на площадката над Тунела, където миналата година бе премахнато заведение, съобщи още кметът. Там ще се направи осветление, ще се постави нова настилка, ще се монтират пейки.