Процесът за убийството на Алекс отново в съда през март

Искам истината да излезе наяве и полицията да си свърши работата, каза обвиняемата Атанаска

Процесът за убийството на 8-годишната Александра от Поморие продължава в съдбедна зала в началото на месец март. Все още не е уточнена датата за старт на процеса, вероятните са 5-ти или 6-ти.

Единствената обвиняема по делото за жестокото посегателство над живота на детето през 2014 не представи за финал на делото своята версия за трагичната нощ на 10-ти април. Тя обаче поиска чрез служебната защита, която й бе назначена, да бъдат изслушани свидетелите, които до момента не са се явили в съда. 

"Искам полицията да си свърши работата и истината да излезе наяве", каза 39-годишната Атанаска Георгиева.

В рамките на четири дни от 19 януари до днес бяха разпитани над 70 свидетели по делото. 

Три версии бяха представени пред съдебния състав, сред които най-нова се оказа тази на майката на Атанаска - Светлана. Тя заяви преди дни, че убиецът на детето не е дъщеря й, а мъж по прякор Тъпката, за която обаче след представена снимка стана ясно, че не съществува. 

По-рано днес и друга версия беше разбита на пух и прах от свидетелски показания на полицаи. Тази за влизане на непознат в помещението, обитавано от Атанаска, където беше открито тялото на момиченцето. Според майката, именно там е бил истинският убиец на детето. 

Полицаите, останали на пост пред дома на семейството обаче днес отрекоха във въпросната сграда в деня на изчезването на Александра, да са влизали или излизали непознати лица.

Така пропадна и тази версия за жестокото убийство. 

Другата представена от обвиняемата версия беше за отвличането на детето от четирима роми, с които преди това Атанаска е правила групов секс срещу пари. Тя също не беше доказана.