13 министри ще участват в парламентарния контрол

Депутатите ще продължат с гласуването на Законопроекта за Сметната палата

13 министри ще вземат участие в днешния парламентарен контрол. Вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев ще отговори на въпрос за решаване на проблема с изплащането на финансовите корекции, наложени на общините по оперативните програми за изминалия програмен период 2007-2013 г.

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков ще отговори на общо 15 депутатски въпроса и питания, сред които относно пореден случай на нападение над лекар от Спешна помощ и за политиката на МВР по предотвратяване на измамите, извършвани по телефон в последните години.

Здравният министър Петър Москов ще отговори на депутстки въпрос относно престъпното посегателство върху лекари и медицински лица, работещи в сферата на спешната медицинска помощ от лица, незачитащи лекарската професия.

Пред народните представители ще отговарят още министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, финансовият министър Владислав Горанов, министърът на отбраната Николай Ненчев, министърът на външните работи Даниел Митов, министърът на образованието и науката Тодор Танев, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

Парламентарният контрол започва от 11.00 часа, а преди това депутатите ще продължат с гласуването на второ четене на текстове от Законопроекта за Сметната палата.