Фандъкова: Вложихме над 4 млн. лв. в новата детска градина в "Надежда"

Тя ще бъде отворена през есента и ще приема деца с увреждания, заяви кметът

Намираме се в строящата се детска градина в район "Надежда". Всъщност това е една от 8-те детски градини, които в момента се строят на територията на Столична община. Очакваме тя да приеме деца от тази есен. Строителните дейности ще бъдат завършени до края на месец февруари. 

Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на оглед на строежа на детска градина в район „Надежда”, предаде Агенция „Фокус”. 

"Инвестицията на Столична община тук е малко над 4 млн. лева. Тази година общо сме предвидили в проекта за бюджет около 15 млн. лева само за ново строителство. Тук не включваме европейските средства, които са за модернизация в училища и детски градини", поясни кметът. 

"Детската градина е почти готова. След строежа тя трябва да се оборудва, да изсъхне и да се подготви за приемане на деца. Това е изцяло нова детска градина, която ще се състои от 8 групи за деца - 6 градински и 2 яслени", заяви Фандъкова. По думите й чрез тази детска градина ще бъдат открити нови работни места, нов персонал и директор. 

"С нея и с още една детска градина в ж.к. "Свобода" очакваме недостигът в район "Надежда"да бъде почти преодолян. Със сигурност за градинските групи и почти за яслените. Това е и работата на кмета на района Димитър Димов. Той работи много активно през последните години и по тази тема, и изобщо за модернизация на училищата и детските градини", уточни кметът на София.

"Това, което е по-различно в детската градина в район "Надежда" е, че има плувен басейн, който се изгражда в момента, както и физкултурен салон. Това е първата детска градина, която има физкултурен салон, подобен на тези в училищата, за да може децата да спортуват", каза Фандъкова.

"Решението на кмета на район "Надежда" Димитър Димов е в тази детска градина да се приемат и деца със специални образователни потребности, с физически увреждания, както и с интелектуални затруднения. Това е нещо, при което много от родителите срещат затруднения при записването. 230 деца ще бъдат приети тук", заяви столичният кмет.