Дават до 1000 евро за мини екопроект

Целта е минимум 50% от проектите да бъдат извън София

20 награди от по 1000 евро ще бъдат предоставени за изпълнението на зелени граждански микро-проекти, съобщава GreenTech. Търсят се идеи, които са в обществена полза и правят света ни по-добро място за живеене. В конкурса могат да участват отделни граждани, неформални граждански групи и граждански организации. Достатъчно е да разпишат идеята и да кандидатстват до 10 февруари.

Можете да подавате всякакви идеи за еко проекти – няма ограничения, свободни сте да ни впечатлите. Проектните предложения се представят в рамките на 3 страници. Не повече от 50% от средствата могат да се използват за покриване на разходи за човешки ресурси. Проектните идеи (или завършен етап от по-голям проект) трябва да могат да бъдат изпълнени в рамките на бюджета и в срок.

Кандидатите могат да подават проекти за по-малко от 1000 евро. В случай на проекти, които изискват повече средства, е необходимо да потърсите външно финансиране и да можете да убедите журито, че идеята ще бъде завършена успешно, казват организаторите.

Целта е минимум 50% от проектите да бъдат извън София, за да стимулираме развитието на регионален капацитет. Те трябва да бъдат изпълнени в рамките на 8 месеца, считано от 28 февруари 2015 г. Всички средства трябва да бъдат използвани и отчетени до 29 октомври 2015 г., която е крайната дата за реализиране на дейности по проектите.