Глобиха 40-годишната девствена поетеса

Албена Хинкова прекъсвала съдията и настоявала на висок глас колко е обидена

Спорът за непорочността на 40-годишната девствена поетеса Албена Хинкова й докара 100 лева глоба. Тя отнесла санкцията на последното закрито заседание, тъй като си позволявала да прекъсва съдията. Той нееднократно я предупредил да спазва реда в съдебната зала, но Хинкова на висок глас продължавала да настоява колко е обидена от колегата си по перо Николай Славов, който преди няколко месеца се усъмнил в нейната непорочност.„Вече на два пъти й се извиних, готов съм да й се извиня и трети път, но не виждам смисъл, защото рискувам да стана безинтересен. Готов съм и за трети път да се извиня, ако госпожица Хинкова е усетила като обида моята метафора. Не съм имал намерението да я обиждам“, казва Славов, съобщава „Телеграф“.
Хинкова обаче не иска да приеме извинението. „Ужасно омерзена съм от всичко, което продължава. Все по-трудно става да му простя и се надявам никога да не направя този компромис. Не желая да влизам в подробности, защото са отвратителни“, заявява поетесата.
Сагата, стигнала чак до съдебна зала, започнала с репликата на Славов: “Кажи бе, моме?! Още ли имаш какво да казваш, макар че ти за мен не си мома, но това няма никакво значение”.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен