3 години и 4 месеца затвор за Георги Сапунджиев постанови съдът

Наказанието е нищожно, коментира майката на прегазеното момченце

3 години и 4 месеца лишаване от свобода и 5 години забрана за управление на моторно превозно средство. Това постанови Окръжният съд в Стара Загора за Георги Сапунджиев, който на 2 юни прегази с джипа си 4-годишния Паоло Иванов в пешеходната зона на града.

Делото започна в 10 часа днес. Час по-рано пред съда стотици старозагорци се събраха на бдение в памет на Паоло. Много граждани присъстваха в залата по време на делото.

Сапунджиев се призна за виновен и поиска  от съда съкратено съдебно производство. В пледоариите си прокурорът по делото Румен  Арабаджиков настоя за ефективна присъда от  6 години и половина, защитата на родителите на Паоло пледира за налагане на максималното предвидено наказание – 10 години лишаване от свобода, а адвокатът на Сапунджиев поиска предвиденото по повдигнатото обвинение минимално наказание -  3 години ефективна присъда.

От присъдата ще бъде приспаднато времето, в което мъжът беше под домашен арест-близо 5 месеца.

"замен тази пристда е нищожна", коментира след произнасянето майката на Паоло.

Родителите на Паоло се явиха като частни обвинители.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив. Все още не е ясно дали прокуратурата ще протестира решението на съда, както и дали родителите на Паоло ще обжалват.

При произнасянето на присъдата в залата присъстващите реагираха остро и изпратиха Георги Сапунджиев с викове "боклук и убиец". Петима униформени бързо изведоха мъжа от съда.