Ето как да вбесите някого в градския транспорт

Не е никак трудно!

Възпитанието е нещо, с което не се раждаме, но за щастие - можем да придобием.
Лошото е, че все по-често се наблюдава липсата му, пише сайтът Актуално. Има определени хора, които просто не знаят как да се държат възпитано... дори и в градския транспорт.

1. Говоренето по телефона
Никой не е длъжен да слуша личните ви разговори, особено непознатите в претъпкания автобус.

2. Стоенето на вратите
Съвсем мъничко ум се иска, за да се досетиш, че там пречиш!

3. Слушането на музика
Понякога музиката от слушалките ви е толкова силна, че на дядото на съседната седалка, който почти не чува, му се иска да я спрете.

4. Втренчването в телефона
Едва ли пречи на някого, но и не изглежда добре.
Качваш се в метрото сутрин и около теб сякаш всички са зомбита. Едва ли във Фейсбук ще се случи нещо, което не може да почака докато слезеш.

5. Четенето на книга... прав
Не стига, че няма място да се обърнеш, прав си, едва се удържаш с една ръка да не паднеш, но не оставяш книгата. И това изглежда толкова смешно, колкото и хората със залепени телефони в ръцете.

6. Заемането на две седалки
Има хора, които смятат, че едната седалка е за тях, а на другата спокойно може да си оставят багажа. Сигурно да, ако си платят билет и за него. В противен случай е невъзпитано при всички правостоящи наоколо.
7. Разговорите на висок глас
Има и хора, които са взели трамвая за кафене. Сядат и се започват едни лични разговори, от които можеш да разбереш половината им живот, без дори да искаш.

8. Бабите, които на всяка цена трябва да седнат
За да хванат трамвая, могат да тичат като спринтьори. Качат ли се обаче, веднага си набелязват някой, който да вдигнат.

9. Големите групи тинейджъри
Може би най-досадната част. Силен смях, музика от телефоните и безсмилени разговори на висок глас. Кажеш ли им нещо, на слизане има голяма вероятност да отнесеш някоя неприлична дума.

10. Шофьорите
И по-конкретно онези, които надуват чалга, говорят по телефона и дори пушат, докато карат. Това може да се види само в България.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен