Казанлъшкият физик Тео с поредно признание

Теодосий Теодосиев е номиниран за специалната награда на информатиците

За четвърта поредна година Българската асоциация по информационни технологии ще връчи 12 награди в различни категории за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии. В категорията „Специална награда“ е номиниран преподавателят по физика от ПМГ „Никола Обрешков“ – Казанлък, Теодосий Теодосиев.
Наградите за 2014 година ще бъдат връчени на официална церемония в София на 5 февруари 2015 г. Конкурсът и церемонията по връчване на „Наградите на БАИТ“ се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев. Церемонията ще се проведе в рамките на европейския проект Watify, чийто изпълнител за България е БАИТ. Това е проект за насърчаване на дигиталното предприемачество и създаването на е-менторинг екосистема.
С този свой проект БАИТ иска да се отдаде дължимото на всички личности, институции и компании, които със своя професионализъм, иновативност и активна гражданска позиция са дали своя принос през 2014 г. за развитието на информационните и комуникационни технологии.
Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) е най-голямата, най-представителна и влиятелна браншова организация в сферата на информационните и комуникационни технологии в България. Създадена през 1995 г. към момента в нея пряко членуват 99 фирми. Асоциацията обхваща фирми от всички сектори на информационните и комуникационните технологии - хардуер, софтуер, системна интеграция, мрежи, телекомуникации, доставчици на Интернет услуги и др. Една голяма част от тях предлагат собствени решения, продукти и услуги и успешно работят на чуждестранните пазари. В асоциацията членуват и представителствата на повечето водещи световни производители в България.