Адвокат Елдъров остава в ареста, ДАНС го разследва за пране на пари

Ако обвиненията се докажат, го грози до 15 години затвор

Съдът остави адвокат Владимир Елдъров и Петю Пенев в ареста, а на Валери Будуров присъди мярка домашен арест. Припомням, че тримата са обвинени за умишлени палежи на къща, трактор и три автомобила. Днес стана ясно, че ДАНС разследва адвокат Владимир Елдъров и за пране на пари.

Прокурор Галина Андреева - Минчева беше категорична в съдебната зала, че подбудител на палежите е адвокат Елдъров и затова тя поиска оставането му в ареста. По думите на Минчева, част от арестуваните са направили самопризнания, подкрепени от свидетелски показания.

 Единият от случаите е бил заради това, че познат на адвокат Елдъров е отказал да стане негов съдружник, посочи Минчева. При друг случай е бил поръчан палеж, тъй като хора хранели улични животни. Заради "кражба на клиент" в автомобила на двама пловдивски адвокати е била подхвърлена обезглавена птица, твърди прокурорът.  Тя уточни, че разследването на ДАНС срещу Владимир Елдъров е по друго досъдебно производство, свързано с присвояване в особено големи размери. 

 Задържаният адвокат Елдъров заяви пред съда, че е жертва на няколко клиенти и не познава другите двама обвиняеми. От крадец на обезщетения, сега ме изкарват и подпалвач, каза Елдъров.

 Ако обвиненията срещу задържаните се докажат, ги грозят от 5 до 15 години затвор – уточняват от прокуратурата.