Софийска градска прокуратура поема убийството на Татяна Стоянова

За момента не е ясна причината за прехвърлянето на разследването

Софийска градска прокуратура поема делото за убийството на Татяна Стоянова. Разпореждането е на главния прокурор Сотир Цацаров, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура - Пазарджик Снежана Стоянова, съобщава дарик радио.

Каква е причината разследването да се прехвърли в столицата, за момента не е ясно.

Началникът на кабинета на  пазарджишкия кмет Татяна Стоянова бе разстреляна с пет куршума на 12 януари пред гаража си в Пазарджик. До момента няма задържан за убийството. Няма обявена основна версия, по която се работи. Разследващите проверяваха дали причините за убийство са политически, лични или икономически.

До момента няма яснота и резултати от назначените експертизи. От балистичната стана ясно, че Татяна Стоянова е простреляна с преправен газов пистолет.

Преди делото да се прехвърли в София, разпитаните по случая бяха стотици. Разследващите са подложили на разпит и кмета Тодор Попов, служители на общинска администрация и хора от близкото обкръжение на убитата. Извършени са претърсвания на жилището и служебния кабинет на Татяна Стоянова.

Още от първите минути след тежкото престъпление разследването бе поето от бившия окръжен прокурор на Пазарджик Димитрия Ганчева. Тя е прокурор с изключително голям опит с подобни престъпления. Ганчева е и прокурорът, внесъл обвинителния акт срещу убиеца на сестрите Белнейски Лазар Колев и човекът, успял да убеди съда, че именно Колев е извършителят на едно от най-жестоките убийства в най-новата ни история. В тази връзка е необяснимо защо й е било отнето разследването за убийството на Татяна Стоянова в още сравнително ранен и ключов етап, когато възможностите за разкриване на неизвестния убиец са големи.