Погребват Стоимен Белнейски до дъщерите му

Жена му Фани не може да събере пари да го изпрати за последно

Стоимен Белнейски ще бъде погребан утре в 13 часа в родното село на жена му в пазарджишкото село Главиница. Мъжът ще бъде положен до дъщерите си, които бяха убити зверски през 2006 година. Това съобщи кметът на Главиница Емануил Христев. Съпругата му Фани и осиновената им след трагедията дъщеричка Мария много страдат от загубата, защото никой не е очаквал тази поредна за семейството драма, разказа още кметът.

Стоимен е от Мало Конаре, но в Главиница живеят майката и бащата на Фани, там са погребани и децата им, затова почернената жена е взела решение да положи тленните останки на мъжа си до най-скъпите си същества. Тялото на Стоимен вече е освободено от Съдебна медицина.

"Не знам какво да правя. Нямам пари за погребението. Трябва да събера 590 лева, за да изпратя мъжа си в последния му път.", заяви през сълзи Фани Белнейска. Тя потвърди информацията, че Стоимен е починал от инфаркт, вследствие на откъснат тромб. Научила новината от сестра си, която й се обадила по телефона в 16,30 часа и й казала скръбната вест. Фани Белнейска разказа, че Стоимен вчера е бил на работа и отишъл да премести стрелките на един от коловозите. В този момент, най-вероятно, му е прилошало, паднал е на земята и е починал.