Доц. д-р Георги Чаушев е новият директор на Института по розата в Казанлък

Кметът Галина Стоянова официално го представи пред колектива

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова представи пред работещите в Института по розата и етеричномаслените култури (ИРЕМК) новия директор на института. Това е доц. д-р Георги Чаушев, който е избран след проведен конкурс за длъжността. Доц. Чаушев е ръководил научния институт преди години. Това съобщиха от пресцентъра на Община Казанлък.
При представянето на новия директор кметът Галина Стоянова подчерта, че институтът има подкрепата на Селскостопанска академия, на министъра на земеделието и нейната лична подкрепа да стъпи върху здрава основа и да се развива като научно звено, което да бъде в полза на всички розопроизводители и производители на етеричномаслени култури.

В последните години в Института по розата цареше постоянно напрежение между ръководството и колектива. През есента на 2013-та година протестите на научните работници, свързани с рокадите на шефското място продължиха близо два месеца. Причината за тяхното недоволство бе, че до провеждането на конкурс за директор на Института по розата тогава бе назначен бившият му директор проф. Недко Недков. Всяка вечер работещи в Института протестираха с различни средства, а една сутрин Казанлък осъмна с разлепени в целия град некролози, оповестяващи смъртта на Института по розата.

Последната шефка - проф. Лилия Кръстева бе вкарана с полиция на работното си място, а малко след това загина при катастрофа на автомагистрала „Тракия".