Теодосий Теодосиев получава днес специалната награда на БАИТ

Отличията са за принос за развитието на информационните и комуникационни технологии

Специалната награда Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) ще получи тази вечер преподавателят по физика от ПМГ „Никола Обрешков“ – Казанлък, Теодосий Теодосиев. Наградите за 2014 година ще бъдат връчени на официална церемония в София. За четвърта поредна година БАИТ връчва 12 награди в различни категории за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии.

С този свой проект БАИТ иска да се отдаде дължимото на всички личности, институции и компании, които със своя професионализъм, иновативност и активна гражданска позиция са дали своя принос през 2014 г. за развитието на информационните и комуникационни технологии, съобщават от асоциацията.

Конкурсът и церемонията по връчване на „Наградите на БАИТ“ се провеждат под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев.

Церемонията ще се проведе в рамките на европейския проект Watify, чийто изпълнител за България е БАИТ. Това е проект за насърчаване на дигиталното предприемачество и създаването на е-менторинг екосистема.

Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) е най-голямата, най-представителна и влиятелна браншова организация в сферата на информационните и комуникационни технологии в България.

Създадена през 1995 г., към момента в нея пряко членуват 99 фирми. Асоциацията обхваща фирми от всички сектори на информационните и комуникационните технологии: хардуер, софтуер, системна интеграция, мрежи, телекомуникации, доставчици на интернет услуги и др. Една голяма част от тях предлагат собствени решения, продукти и услуги и успешно работят на чуждестранните пазари. В асоциацията членуват и представителствата на повечето водещи световни производители в България.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен