Нов подлез ще осигури безопасно преминаване през жп –линията в кв. „Овча купел“

Там е единствената пешеходна връзка с градския транспорт, но сега преминаването е рисково

Пред жителите на кв. „Овча купел“  бе представен проект за изграждане на пешеходен подлез, който да се осигури безопасно преминаване на пешеходците през жп линията.

Срещата бе организирана от кмета на района Христина Семерджиева и народният представител от ГЕРБ-София Станислав Иванов, съобщиха от партията.

Идейният проект е дарен безвъзмездно от фирма „ТРАНСГЕО“ ООД, което значително улеснява изпълнението.  Станислав Иванов благодари на управителя на фирмата инж. Илия Илиев, който лично дойде да запознае гражданите с проекта. На представянето присъства и майката на Валери Цонев, който загина при нещастен случай, станал миналата година – младежът беше ударен от влак, минавайки през жп линията.

„Благодарение на общите ни усилия с Министерство на транспорта и поради жеста на инженер Илиев очакваме в най-кратки срокове да имаме възможност обезопасим мястото, където се намира единствената пешеходна връзка с пет линии на градския транспорт, които минават през Околовръстния път и през "Овча купел", посочи Станислав Иванов. Кметът Христина Семерджиева поясни, че са осигурени средства от  Национална компания "Железопътна инфраструктура (НКЖИ) за изграждането на този подлез. По думите й, се очаква строителството на подлеза да започне в най-скоро време.

Станислав Иванов припомни, че следят процеса по подмяната и изграждането на водопровод и канализация на територията на кв."Овча купел-стара част", кв."Горна баня" и кв."вилна зона Горна баня".  Според него се очаква и изграждането на шумозаглушителна преграда по трасето на жп линията, която да намали шума от преминаващите влакове в района.