Летище Пловдив пуска нови линии до Бурса и Истанбул през март

Аеропортът продължава да търси алтернативни нискотарифни дестинации

През март се очакват нови преговори за разкриването на авиолинии с полети до Турция. Това съобщи в ефира на Дарик директорът на Летище Пловдив Иван Карнабитов. Той заяви, че в края на февруари очаква потвърждение за среща на място в Бурса с представителите на местната общинска авиокомпания. Освен това вече са коментирани възможностите за работа с „Turkish Airlines" и предстои разговорите да продължат на местно ниво.

Карнабитов припомни, че от началото на годината има извършени два чартърни полета с около 250 ски туристи от Измир. За съжаление полетите са редуцирани по искане на туроператорски компании, които превозват турските ски-туристи до курорта Пампорово. Тези полети се извършват от нискотарифната компания „Пегасус”.

Летище Пловдив ще продължи политиката си за пускането на алтернативни евтини линии за клиентите си, заключи Карнабитов. По отношение на търсенето на нови дестинации, летището проучва възможностите за пускането на авиолинии в държави, в които има компактна българска диаспора. Анализира се и се проучва възможността да пускането на директни линии до Великобритания, Германия, Италия, Испания, Белгия и евентуално Франция.