Ужасно! Деца порят и горят котки в Пловдив

С малолетните психопати работят психолози

Две 12 годишни момчета многократно са измъчвали котки в пловдивския квартал „Тракия“. Това стана ясно от годишния отчет на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Децата първо са разпорвали животните, след което са ги запалвали, разказа зам.-председателят на комисията Петко Василев. „Случаите са от миналата година, като в момента с момчетата и техните родители работят педагози и психолози, защото този вид поведение има шизофренични симптоми“, допълни той.

През изминалата година 159 малолетни и непълнолетни са извършили общо 153 престъпления и противообществени прояви в Пловдив, като спрямо 2013-та година се наблюдава лек спад.

В над 70% от случаите става въпрос за кражби и грабежи. Отчетени са и 6 блудства и 3 изнасилвания, като при едно от блудствата малолетният извършител е заплашвал жертвата си и е използвал белезници.

Василев разказа и за случай, при който 12 годишно момче е направило опит за въоръжен грабеж с хладно оръжие в местен МОЛ. Детето, което е от Дом за лица лишени от родителски грижи, е настанено в интернат.