„Берое“ дари подписана топка от финала за Купата за „Надежда за Иванко“

Топката ще бъде продадена на онлайн търг, а парите спечелени от нея ще се предоставят на Иванко Тодоров за лечението му

„Берое“ се включи в инициатива в подкрепа на Иванко Тодоров в борбата му с тежко онкологично заболяване. Клубът предостави за каузата му една от оригиналните топки, с които се игра финалът за Купата на България по футбол през 2013 година с подписи на голяма част от футболистите на „Берое“ и техните треньори. Топката ще бъде продадена на онлайн търг, а парите спечелени от нея ще се предоставят на Иванко Тодоров за лечението му. Скоро ще бъде обявен и начина по който ще се организира търга, съобщава beroe.bg.
„Благодаря ви, „Берое“, и поклон пред големите ви сърца. За пореден път доказахте, че сте съпричастни със съдбата на града ни и гражданите ни! Бъдете живи и здрави!“ – казаха от организаторите.
Иванко Тодоров е баща на Гергана Тодорова, която прославя Стара Загора с участието си в редица национални и международни конкурси. Той се нуждае от лечение в клиника в Истанбул, а необходимата сума от 150 хил. лв. е непосилна за семейството му. Поради това на 7 февруари старозагорското сдружение „Самаряни“, Община Стара Загора, Младежки общински съвет – Стара Загора, Калина Петкова, Емилия Недева и Ивелина Павлова организират благотворителен концерт под надслов: „Надежда за Ванко“.
В него участие ще вземат Тони Димитрова, Теди Кацарова, Йоанна Драгнева, Орлин Павлов, Георги Дюлгеров, Ралица от “Тоника”. Със специални участия ще се включат и малките-големи звездички, познати от “Шоуто на Слави”: Симона и Тереза. Сред участниците ще е и Крисия Тодорова, която ще зарадва публиката с песента класирана на второ място в детската Евровизия. Танцовите изпълнения ще бъдат от Клуб по народни танци “Загорци”, Школа по латиноамерикански танци и Мажоретен състав към ЦНКИ“. Гери също ще излезе на сцената, заедно с детска музикална формация „Звездопад“.
Входът е с покани, които се разпространяват от Сдружение “Самаряни”. Дарителската такса е на минимална стойност от 10 лв.
Благотворителният концерт е подкрепен от много организации, доброволци, включително и от Община Стара Загора, която осигурява сградата на операта безвъзмездно за провеждане на благотворителния концерт. От там поемат и всички разходи по организацията.
Организаторите напомнят и другите начини, по които Иванко и семейството му могат да бъдат подкрепени:
– Превод по сметка в евро: BG51FINV91502016361391, Fibank, Иванко Тодоров
– Превод по сметка в лева: BG33FINV91502016361327, Fibank, Иванко Тодоров
– PayPal: [email protected]
– Изпращане на SMS с текст „DMS SAMARITANS“ на номер 17 777Снимка на Деня

Щрихи от Плевен